Vervolg 1e nestje van Priya

Alle pups zijn inmiddels besproken!

Omdat de pagina over het 1e nestje nu wel erg lang wordt, gaan we hier verder met het vervolg vanaf 18 oktober 2015. De pups zijn bijna 4 weken oud. Dinsdag is het zover en komt er weer een weegmoment.

Gisteren was een drukke dag met potentiële nieuwe “baasjes”. Het was gezellig, druk en de pups kregen allemaal heel veel aandacht…… Vandaag hebben we de pups voor het eerst laten kennismaken met vers vlees. Alle pups hebben heerlijk gesmuld (zonder enige terughoudendheid) van een “groot uitgevallen soepballetje” tartaar. Het zijn echte enthousiaste eters.

Aan het eind van de middag is het dan weer pap-tijd. De afgelopen week kregen ze met z’n allen een hoeveelheid pap op 1 bord. Vandaag hebben we ze twee aan twee een eigen bakje met wat pap gegeven. Dat was een stuk rustiger zo en ook niet zo’n smeerboel. Alhoewel ze ook nu een poot middenin het papje zetten. Ter informatie: de pap is een mengsel van met extra water verdunde beaphar lactol puppymelk en brinta. We gaan waarschijnlijk eind van de week over op geweekte puppybrokjes. Nu kijken we eerst hoe het verse vlees hen bevalt.

IMG_1455

Hier zie je eerst de twee dames van het gezelschap aan de pap. Links Sushi en rechts Suki. Daarna volgen de heren Sashimi (links) en Storm (rechts).

IMG_1456

En als laatsten de heren Sanam (links) en Sajan (rechts). Achteraf bleek dat bij alle stellen de linkse pup op de foto de meest enthousiaste eter was.

IMG_1457

Close ups van eerst Sajan en dan Sanam:

IMG_1458IMG_1459

LIEVE SNOETJES

IMG_1460IMG_1465

LEKKER SLAPEN TOTAAL ONTSPANNEN

IMG_1467 IMG_1469

D’R LIGT EEN BAL  ……. MAAR IK LEES DE KRANT  ……. TOCH EENS KIJKEN WAT IK ERMEE KAN ……..

IMG_1472IMG_1473IMG_1476

OEPS LAAT IK MIJN KWIJL ERAF HALEN ……. WORD JIJ DAAR NOU ZO MOE VAN?

IMG_1477IMG_1482

Vanaf zondag 25 oktober eten de pups 2x daags een klein beetje vers vlees (tartaar gemengd met barfmenu) en 1x daags een beetje geweekte puppybrokjes. Daarnaast drinken ze nog graag bij Priya. Wanneer de pups los lopen in de huiskamer, keuken en buiten op het terras bieden we ze ook water aan. Sommige pups nemen daar voorzichtig wat van.

Omdat het zulk zacht weer is gaan de pups iedere middag een poosje buiten de boel verkennen onder toeziend oog van moeder Priya en “ome” Sjors, onze Mechelaar.

Door middel van wat foto’s kun je zien hoe de hondjes groeien, stoeien en ontdekken. Eerst een foto van Suki (Belle), Sushi (Doeshka), Storm (Macho), Sanam (Moos, blauwe bandje), Sajan (Puck) respectievelijk Sashimi (Sammie):

IMG_1487IMG_1513IMG_1515

IMG_1517IMG_1516IMG_1547

Buiten spelen op het terras. Naar Sjors zijn ze allemaal wel heel nieuwsgierig, maar Sjors vindt dat kleine spul maar eng. Als het hem teveel wordt, gaat hij er gauw vandoor.

IMG_1508IMG_1522

IMG_1551

En nu is het voedertijd, dus blijft Sjors even op afstand. Anders is het bord zo snel leeg.

IMG_1544

IMG_1538IMG_1540

IMG_1548Zoals al gezegd is Sjors heel interessant. Hij lag vanmorgen (27/10) naast de puppyren te slapen. Storm (Macho) heeft net zolang staan blaffen en gillen totdat hij even naar Sjors toe mocht. Daarna kon hij pas gaan slapen.

IMG_1594 IMG_1593 IMG_1592

Niet alleen Storm/Macho is geïnteresseerd in Sjors. De kleine Suki/Belle kan haar ogen niet van deze grote hond afhouden. Bovendien laat ze merken hoe lief ze is: ze likt hem de oren en ogen schoon als Sjors op de grond ligt en …. blijft liggen. Na lang zeuren had ze het dan een keer voor elkaar, ze mocht bij Sjors op de bank (uiteraard onder toezicht) een dutje doen.

IMG_5446 IMG_5445

OPNIEUW LIEVE SNOETJES:

IMG_5388IMG_5387IMG_5391

ZE ZIJN OM OP TE VRETEN!

IMG_5399IMG_5398  

SPELEN …….

Bij moeder Priya de haren uittrekken IMG_5425

Een doos is ook interessant om samen te ontdekken of alleen

IMG_5424IMG_5426

IMG_5440

Lekker buiten de tuin winter klaar maken (er is in dit randje geen enkele bloembol meer te vinden, daar zijn ze zeker van!)

IMG_5435Brokjes eten met de voederbal IMG_5437 IMG_5439

En dan maar weer eens een dutje doen  IMG_5382

Ja en dan is het SHOWTIME! als Marliena en Edy de Nijs, de eigenaren van vader Sjaakie het nest komen bekijken.

Van elke hond wilden we een show-foto maken. Neerzetten zoals je bij een show zou doen. Helaas lukte dat die dag niet met Sashimi/Sammie en Sajan/Puck. Die zouden we zelf later dan nog maken. Hier dan eerst de foto’s van respectievelijk Sanam/Moos, Storm/Macho, Suki/Belle en Sushi/Doeshka.

IMG_5404IMG_5408

IMG_5413IMG_5420

Zondag lukte het dus niet met Sashimi/Sammie en Sajan/Puck. Maandag ook niet. Dinsdag eigenlijk ook niet, maar hebben we niet verder gedwongen. Deze twee lijken vast een beetje op hun moeder ……  De eerste foto laat alsnog Sajan/Puck zien zoals hij het beste nog stond op zondag. De tweede foto laat Sashimi/Sammie zien.

IMG_5422IMG_5433

En toen was het de hoogste tijd om naar de dierenarts te gaan voor de 1e inenting. De hondjes waren enige dagen ervoor gechipt door de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. De honden zijn allemaal gecontroleerd en ingeënt. Wat een feest. Ze hebben de praktijk behoorlijk laten weten, dat ze er waren. De praktijkruimte is in z’n geheel onderzocht. Het zijn heerlijk nieuwsgierige hondjes.

IMG_5441IMG_5442

Met dank aan Sterkliniek Kerkewijk in Veenendaal voor de prettige behandeling/begeleiding vanaf bloedprikken voor progesteron en echografie tot aan advies rond de geboorte en ontworming en inenting van de pups.

IMG_5443

IMG_5444Nog een kleine week en dan gaan de hondjes naar hun nieuwe warme mandjes, die vast al klaar gezet zijn. Wij gaan ze deze week nog even lekker vertroetelen en knuffelen voordat het afscheid daar is. Lekker chillen op de zondagmiddag: IMG_5448

IMG_5449

Hier spelen de teefjes muurbloempje …..

 

 

 

 

 

 

 

 

En ja vandaag was het afscheid van 3 pups. Het is gelijk een stuk rustiger in huis. Toch hebben deze overgebleven 3 van de betrekkelijke rust genoten door lekker te slapen.

IMG_5593

En natuurlijk nog even knuffelen, want morgen gaan die er ook vandoor.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s