Vervolg 1e nest van Je Jey

UPDATE: ER ZIJN GEEN PUPS MEER BESCHIKBAAR

We gaan proberen elke week te laten zien hoe de hondjes groeien. De volgende foto’s van de honden zijn gemaakt toen ze 3 dagen oud waren. Klik op de foto voor het bijschrift.

 

Update in foto’s, de pups zijn 2 weken oud. Alle pups hebben binnen 2 weken hun geboortegewicht verdubbeld. Moeder en pups doen het dus heel goed.

Met een leeftijd van 3 weken zijn we gestart met wat voeding in de vorm van geweekte pupbrokjes. Voor de één was het “hoera we krijgen wat anders erbij”, voor de ander was het even wennen en “voorzichtig maar eens een paar hapjes nemen, kijken hoe dat valt”. Toen de pups ruim 4 weken oud waren, hebben we naast eenmaal daags geweekte brokjes ook eenmaal daags carnibest puppy (overgoten met gekookt heet water en op kamertemperatuur afgekoeld) aangeboden. Dat is favoriet eten! Ook nadat in de loop van de tijd zo af en toe wat zakjes/blikvoer voor pups wordt geserveerd. Toen we in de gaten kregen dat kiezen en tandjes aan het doorbreken waren (rond 6 weken) zijn we wat ongeweekte pupbrokjes in de voerbal gaan geven. Heel leuk om te zien hoe snel ze met z’n allen dat voer er uit krijgen en bovendien zijn ze weer een poosje druk met spelen met de bal.

 

 

 

 

voerbal

En zo worden we eerst naar buiten gedragen, tegenwoordig lopen we heel hard vanuit de huiskamer, door de keuken naar buiten!

Slapen doen we veel en graag knus bij elkaar:

IMG_20190413_191444

 

Op de leeftijd van ruim 6 weken hebben we opnieuw foto’s per pup gemaakt. Ze worden in volgorde getoond van geboorte, net als de foto’s op de vorige pagina. Wanneer op de foto wordt geklikt, wordt een groter formaat foto getoond.

Teef 1, paars bandje:

Teef 2, geel bandje:

Teef 3, rood bandje:

Reu 4, groen bandje:

Teef 5, geen bandje, mac:

Reu 6, blauw bandje:

Inmiddels wachten er nieuwe mandjes, benches, voerbakken, speelgoed én nieuwe huisgenoten (mensen en dieren) op alle pups. Ze zullen “spoiled rotten” worden en dat voelt heel goed!

Ons reutje met het blauwe bandje heet nu Revi, en dat staat zelfs op zijn mandje! Hij heeft het reuze naar zijn zin in dit gezin met kinderen en huisdieren.

Ook het reutje met de groene halsband heeft zijn draai gevonden. In zijn bench maar ook op de bank! Zijn baasjes hebben hem Bandhu genoemd.

En dan de teefjes, die hebben het ook mooi voor elkaar. Hier zie je eerst Fay van het rode halsbandje, die een heerlijk mandje heeft maar ook verwend werd met een grote olifant-knuffel.

Flo, van het gele halsbandje, heeft het erg naar haar zin met haar nestdoekje, dat sleept ze overal mee naar toe. Ook ligt ze lekker in haar eigen mandje.

En dan is daar Lisa, had geen halsbandje maar wel de bijnaam Mac, die ligt graag in haar mandje, maar óók naast het baasje op de bank en óók lekker buiten op het terras.

Over alle honden horen we fijne verhalen. Dat zit wel goed. Heerlijk de zomer in met deze heerlijke opgroeiende en beetje ondeugende honden.

Dit is trouwens Poppy (paars bandje), die is bij ons gebleven om Je Jey achterop te zitten en wat leven in de brouwerij te scheppen.