Links e.d.

Wanneer je je Tibetaanse Terriër liever niet in het lange haar laat, dan is dit een mogelijkheid:

Gediplomeerde hondentrimmers/trimsters vind je bijvoorbeeld via de ABHB.

Je kunt checken via de Tibetaanse Terrier Club Nederland (TTCN) of er pups beschikbaar zijn of verwacht worden bij erkende fokkers. Je kunt er zeker van zijn, dat deze fokkers de gestelde regels door de club en Raad van Beheer op kynologisch gebied strikt volgen. Via de site van de Raad van Beheer kunt u allerlei informatie lezen, ook over de opvoeding van uw hond.

Sjaakie, vader van de pups uit het 1e nestje, komt van the Cuddle Corner, voor informatie klik hier

Voor nog wat raskenmerken met betrekking tot de Tibetaanse Terriër klik hier

Vachtverzorging van de Tibetaan

Borstelen en kammen:

Altijd eerst borstelen en daarna kammen! Met het kammen blijf je in de klitjes hangen, vandaar dat je beter eerst borstelt. Als je denkt dat je de hond goed geborsteld hebt, kam hem dan nog eens na. Daarmee kom je de laatste klitjes tegen om uit te kammen of opnieuw te borstelen. Lees verder de informatie op de site van de TTCN. Bovendien wordt door TTCN jaarlijks een vachtverzorgingsdag georganiseerd. Dit is voor leden en niet-leden. Ga er naartoe en kijk, informeer en babbel met mede-eigenaren van een Tibetaantje.

Hondenshampoo:

Een Tibetaantje moet geregeld gewassen worden. Er moet echt een hondenshampoo worden gebruikt. Geen mensenshampoo gebruiken, de pH-waarde voor mensen is anders als voor je hond. Investeer in een goede shampoo, goedkoop is duurkoop! Gebruik een goed reinigende shampoo, eventueel rekening houdend met de kleur van de hond. En gebruik daarna nog een cremespoeling. De shampoo van Jean Peau wordt in veel dierenwinkels verkocht en wordt in de hondenshowwereld veel gebruikt. Via de site van Jean Peau vind je de verkooppunten. Een ander professioneel merk is Double K, veel gebruikt in hondentrimsalons. Ook bij goede dierenspeciaalzaken te koop, maar mocht het in je buurt niet te koop zijn kijk dan eens bij OKDV. OKDV is een groothandel, waarmee u contact kunt opnemen waar u Double K kunt kopen of misschien kan het rechtstreeks via de webshop. Neem ook hier shampoo en cremespoeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s